info@snaps-opskrifter.dk

Ramsløg

Ramsløg kan du finde i næsten alle danske bøgeskov i foråret og om sommeren. De er let kendendelige på deres duft og udseende.
Mange bruger planten til salater, pesto og i kryddersmør, på grund af den kraftige duft og dens velsmag. Ramsløg giver også en kraftig smag og duft i smag! Smagen kan let sammenlignes med hvidløg, hvilket gør at den er perfekt til en ‘blandings’ snaps, altså en der bruges til at blandes med andre smage.

Ingredienser

  • 10 blade ramsløg
  • 1 flaske snaps/ vodka

Trække tid: 6 timer – 1 dag

Fremgangsmåde

  • Start med at skyl bladene
  • Læg bladene i glasset med sukker, og hæld en flaske snaps/ vodka over.
  • Lad nu blandingen stå i højst et døgn.
  • Snapsen skal gerne stå nogle dage efter filtreringen.

Ramsløg eller giftig plante

Ramsløg kan let forvekles med liljekonval og høsttidløs, når de ikke er i blomst. Her er det vigtigt at du er opmærksom når du er på jagt. Linjenkonvalen og høsttidløs er meget giftige planter. Heldigvis kan du let kende forskel på dem, ud fra deres luft. Når du river et ramsløgblad over, breder der sig hurtigt en sød løg lugt. Der ud over kan man se det på blomserne. Høsttidløs har en lilla blomst som blomstre i efteråret; Hvor planten vi er på jagt efter har en fin lille hvid blomst. Læs mere om dette på havenyt.dk

Perfekt til en kryddersnaps

Den kraftig hvidløgs smag og duft kan for nogle være for meget. Derfor er den god at bruge til kryddersnaps, hvor i man blander flere smage. Det kan være svært lige at finde på hvilke smage der vil gå godt sammen; Det er bare at prøve sig frem. Overvej hvilke andre smage der vil gå godt sammen ramsløg. Bland to – tre smage sammen af gangen, fjern én, prøv med en ny. Jägermeister har 57 forskellige planter i deres blandning.

Jeg vil løbende lave en samling af kryddersnaps hvor i der indgår ramsløg.

Flere lignende