info@snaps-opskrifter.dk

Porse

Porsen er for mange en ukendt plante, hvor den for mange snapse entusiaster er en populær plante. Smagen af porse kan beskrives med lakrids møder urter. Den kan være lidt svær at sætte fingeren helt på, men det er sikkert; Den smager godt!

Porse planten er meget potent og afgiver meget smag på kort tid. Der skal ikke bruges meget af planten for at give smag til en hel flaske snaps. Og hvis der bruges meget plante, har man en stræk essens som kan blandes op til flere flasker.

Porse planten kan give flere forskellige snapse, alt efter årstiden. I foråret kan du lave snaps på raklerne som give en mildere smag af selv porsen, og mere nøddeagtig smag. Hen over det seneforår og sommeren kan der laves snaps på bladene, som giver den rene smag af planten. I efteråret har planten haft hele sæson til at samle smag og duft, og derfor mest potent i sin smag. Alt efter hvornår du samler den, vil den altså give en lille variation i smag.

Ingredienser

  • 20-30 Porse blade
  • En flaske snaps/ vodka


Sådan finder du porse

Porsen er også kendt som moseporse, da den typisk vokser i mose områder. Det er ikke alle steder i Danmark den er at finde; Fx vokser den ikke vildt på fyn og øerne. Den er mest koncentreret langs vestkysten i jylland, hvor den er meget udbredt i højmoserne 200-500 meter fra vandet. Planten er ikke stor og kan derfor være til at overse, så kig ned langs stiger. Porse planten vokser gerne med mange buske tæt ved hinanden.
Snapseatlas.dk er en god side til at se om den vokser nær dig.

Hvis du er i tvivl om det er porse

Lignende snapse

Du kan finde andre Porse snapse her

Flere lignende