info@snaps-opskrifter.dk

Pil snaps

Pilens rakler plukkes mens de er mest farverige og plyset

Pil snaps

Pil er en plante vi bruger til meget forskelligt. Den er kendt for sin brug til kurve og hegn. OG dens brug i snaps. Pilens skyd/ rakler springer ud i foråret, som små plyset rakler .  Det er netop her vi skal have dem plukket, da det er fyldt med pollen som der er smagsgiver til vores snaps. 

Når pilen springer ud, er det et tegn på forårets kommen, og en ny snapse sæson er startet! 

Ingredienser

Pil rakler – 2 – 3 håndfulde

Snaps/ vodka – 1 flaske

Fremgangsmåde

Snaps laget på pil kræver ikke megen arbejde. Blot overhæld de små rakler med en flaske alkohol, og lad stå nogle dage

Trække tid: 2-4 dage 

Filtrer snapsen gennem et kaffefilter.

Efter filtrering har snapsen godt af lagring. Jo længere, jo bedre. Så lad den gerne så i 2 måneder eller længere. Smagen bliver kraftigere, og bliver til en essens der kan fortyndes. Hvis ikke du kan vente så længe, er snaps også drikke klar allerede et par dage efter filtrering. 

Når den er færdig med at trække kan du tilføje sukker. 
Tilføj lidt sukker af gangen og smag til. 

Flere lignende