info@snaps-opskrifter.dk

Peberrod

Peberrod

Peberrod

Peberroden er kendt fra mange danske og udenlandske retter, som pariserbøf og diverse smørrebrøds madder. Det er en lille rodfrugt med en masse smag! Og lige som med i mad, skal du være forsigtig med mængden af pederrod i snaps. Der skal overraskende lidt peberrod i snaps for at den får stor smag!

Det overskydende rod kan bruges til peberrodssovs eller i revet form oven på smørrebrøds madder.

Fun fact: Peberrod er smagsgiveren til wasabi i det meste af Europa.

Ingredienser

  • 25 gram peberrod
  • 1 flaske snaps/ vodka

Trække tid: 1 uge

Fremgangsmåde

  • Filtrere snapsen gennem et viskestykke eller andet klæde.
  • Når det er filtreret én gang skal det filtres igen gennem et kaffefilter.

Snapsen skal nu smages til. Hvis den ikke er sød nok til netop din smag, kan du tilføje et tsk. sukker mere. Lad stå et døgn til sukkeren er opløst, og smag nu til igen.

Du kan finde andre Jule snapse her

Plukke periode

Peberrod kan købes det meste af året i supermarkeder. Hvis du selv har den i haven, kan den høstes i starten af efterårets og det meste af vinteren.

Flere lignende