info@snaps-opskrifter.dk

Peberkorn

Kryddersnaps lavet på peberkorn er en aromatisk og kraftig snaps, der er lavet ved at tilføje knuste peberkorn til snaps eller vodka. Peberkornene giver en stærk og intens smag, der kan suppleres af andre krydderier som fennikel, koriander og stjerneanis. Kryddersnapsen er især god til efter et tungt måltid. Den unikke smag og duft af kryddersnaps på peberkorn gør den til en spændende snaps på borderet.

Ingredienser

  • 20 sorte peberkorn
  • 1 flaske snaps/ vodka

Trække tid: 1 – 2 uger

Fremgangsmåde

  • Fyld en håndflade med peberkorn (cirka 20 stk.)
  • Knus eller flæk kornene let.
  • Hæld en flaske snaps eller vodka over.
  • Lad nu blandingen stå i en uges tid, Gerne længere.
  • Snapsen er klar til blanding med andre snapse efter filtreringen.

Perfekt til en kryddersnaps

Den stærke peber smag og duft er den god at bruge til kryddersnaps, hvori man blander flere smage. Det kan være svært lige at finde på hvilke smage der vil gå godt sammen; Det er bare at prøve sig frem. Overvej hvilke andre smage der vil gå godt sammen peberkorn. Bland to – tre smage sammen af gangen, fjern én, prøv med en ny. Jägermeister har 57 forskellige planter i deres blandning.

Jeg vil løbende lave en samling af kryddersnaps hvori der indgår Peberkorn.
Prøv eksempelvis Gin&tonic snapsen, vist her under.

Peberkornsnaps kan også være en god ledsager til fede eller kraftige måltider, da dens krydrede smag kan bidrage til at nedbryde fedtet og hjælpe med fordøjelsen. Det er derfor almindeligt at drikke snaps efter et tungt og fedtrigt måltid, som f.eks. stegt flæsk eller en stor bøf.

Endelig kan peberkornsnaps også bruges som et ingrediens i madlavning, da dens stærke og krydrede smag kan give en ekstra dimension til retter som marinader, saucer eller marineringer.

Flere lignende