info@snaps-opskrifter.dk

Mælkebøtten (Blomst)

Alle hader mælkebøtten i sin have. Det ved vi. Men den giver os samtidig en flot gul farve. Marker og græs arealer dækket med denne gule plante, er et smukt syn. Og når nu den er umulig at komme af med i haven; hvorfor så ikke bruge den til en kryddersnaps, og lave snaps på mælkebøttens blomst?

Mælkebøtten giver både snaps fra blomsten, og fra roden. Hvis du giver dig tiden til at sidde med gule fingre, og pille alle gule blomsterblade fra, så ender du med en dejlig smagfuld snaps. Den er dejlig at nyde både forår, sommer, og vinter. Det er en hurtig snaps at lave da den kun tager én uges tid, før du kan få første smag på den.

Ingredienser

  • 30 mælkebøtter
  • 1 flaske snaps/ vodka

Trække tid: én til to uger

Fremgangsmåde

  • Find mælkebøtter som er fuldt udsprunget
  • Skyl blomsterne let under koldt vand. Der sidder tit små insekter i blomster kronen.
  • fjerne alle de gule blomsterblade fra kronen, og gem bladene i et glas.
  • Sørg for at intet grønt for kronen kommer med i glasset
  • Lad nu blandingen stå i cirka 7 dage, og filtere herefter gennem et kaffefilter.
  • Efter filtreringen skal essensen stå i 7 dage mere, hvorefter du kan fortynde efter smag.
Mælkebøtte blomster kroner

Pluk kronerne uden stilk

Adskilt gule blomster fra kronen

Sådan finder du mælkebøtten

Mælkebøtten er ikke til at overse i Danmark, du kan finde den over alt. Som nævnt tidligere er den i stort set alle haver. Er du en af de få som ikke har den i haven, kan du finde den på brakmarker og på græs enge. Det vil også være her du få de bedste blomster. Her har blomsten ro til at gro sig stor og smagfuld. Derudover er mælkebøtten heller ikke eksponeret for bil-os og andre former for skadelige partikler.Mælkebøtten er nem at kende på bl.a. stilken. Stilken er grøn og med rød graduering. Stilken er lang, rund og hul. Når du plukker hovedet/ kronen af mælkebøtten, vil der kommer i hvid uklar væske ud som ligner en dråbe mælk. Mælkebøtten er ikke giftig.

Mælkebøtte planten
Mælkebøtten

Flere lignende