info@snaps-opskrifter.dk

Karse snaps

Æg skal der jo til når det er påske; og som altid passer karse perfekt æg. Det gør den også i snapsen.
Det er nok ikke det første man ville komme i en snaps, men karse snaps har karsens karakteristiske smag sammen med den lidt bitre og friske smag fra lime skrællen, er det perfekte supplement til påskebordet.
Karse snaps kan også være perfekt som en alternativ værtinde gave.

Ingredienser

  • En bakke med karse (økologisk)
  • Skrællen fra en lime (økologisk)
  • 1 flaske snaps/ vodka

Trække tid: 1-2 dage

Fremgangsmåde

  • Start med at skrælle den økologiske lime.
  • Klip karse, som hvis den skulle bruges til en æggemad.
  • Læg skrællen sammen med det afklippede karse i et glas. Hæld flasken med snaps i glasset.
  • Lad nu blandingen stå i cirka 1-2 dage, og filtere herefter gennem et kaffefilter.
  • Er lime smagen ikke kraftig nok, kan du tage karse bladene fra, og lade blandingen stå et par dage mere.

Hvor kan snapsen fejle?

Karse er i den kategori, hvor du skal holde øje med dens udvikling. Lugt til den jævnligt i løbet at de et til to dage. Den kan hurtigt gå over i mere “æg’et” lugt, og ikke har den friske grønne lugt som vi sigter efter. Ofte kan du redde din karse snaps, ved at fortynde den.

“Min snaps er blevet rød
Pas på med hvor meget af stilkene du får med i snapsen. Disse vil give snapsen i tydelig rød farve, og samme “æg’et” lugt som karse snapsen stå for længe med bladene i. Klip i stedet så tæt på bladene som du kan.

Du kan finde andre Påske snapse her
Vil du lære at gro din egen karse, kan du finde en guide her

Flere lignende