info@snaps-opskrifter.dk

Hyben snaps

Hyben snaps

Hyben findes ofte i naturen, især i kystområder og ved landeveje, hvor vilde rosenbuske trives. Der er dog også mange havevarianter af rosenbuske, som du kan finde i haver og parker.

Ingredienser

Hyben – 200 – 300 gram

Snaps/ vodka – 1 flaske

Sukker – 50 gram (valgfrit)

Fremgangsmåde

Start med at skylle hyben frugten godt!

Skær frugterne i halve eller til både.

Skrab alle frøene ud med en teske. 

Læg hyben stykkerne i et glas og hæld din klare snaps eller vodka over

Trække tid: 1 måned (gerne længere)

Filtrer snapsen gennem et kaffefilter. Hvis frugterne er meget opløst i snapsen, kan du med fordel si det gennem et klæde først. 

Når den er færdig med at trække kan du tilføje sukker. 
Tilføj lidt sukker af gangen og smag til. 

Hyben kan også bruges til...

Marmelade
Udover snaps eller likør er hyben meget kendt fra eksempelvis marmelade, hvilket gør sig godt i en klassisk æblekage. Prøv opskriften fra Maden i mit liv (link)

Te
Tør en håndfuld renset hyben og lad dem trække i noget kogende vand

Suppe
Lav en lækker suppe ved at kombinere hybener med grøntsagsbuljong, løg og krydderier. Blend blandingen til en glat konsistens og server som en forfriskende forret.

Flere lignende