info@snaps-opskrifter.dk

Havtorn

Havtornbær er kendt for deres høje C-vitaminindhold og antioxidante egenskaber.

De anvendes ofte i fødevareprodukter som saft, marmelade, olie og endda kosmetik.

Smagen af havtornbær kan beskrives som syrlig og frisk, med en let sødme og en subtil nøddeagtig undertone. De er også en vigtig fødekilde for fugle og dyreliv.

Havtorn (Hippophae rhamnoides) er en busk, der trives i forskellige voksesteder, især langs kystområder og i tempererede regioner. 

Havtorn trives naturligt langs kystlinjer, hvor den kan tåle saltvand og barske vejrforhold. Dens evne til at vokse i sandjord og tolerere salt gør den til en fremtrædende plante i kystnære områder.

Opskrift

1 flaske vodka eller klar snaps

1 håndfuld Havtorne bær (Cirka 75-100 g) Frosne eller friske

1 tsk. sukker (Valgfri)

Fremgangsmåde

Når havtornens bær er modne, kan de være meget bløde, og derfor også svær at trække af de tornet grene.

Du kan med stor fordel medbring en saks, og klippe den del af busken som du vil plukke bærene fra. Læg denne gren, fyldt med havtorn bær, i fryseren natten over. Bærene tager ikke skade, eller ændre smag af denne nat i fryseren, tilgengæld er de meget nemmere af have med at gøre. 

Blot husk at, ikke klip mere af busken, end du selv skal bruge. Så er der også til den næste som kommer forbi, samt fugle og dyreliv.

Trække tid

1 – 3 måneder

Flere lignende