info@snaps-opskrifter.dk

Æble og Kanel

Hvilken snaps går sig godt til kaffebordet med kage? Æble og kanel snaps er snapsens svar på en æblekage/ tærte; og er lækker til kaffe-kage bordet. Det kan både laves med og uden sukker. Det er en snaps fyldt med smag. Snapsen er god til det våde efterår, hvor også de danske æbler er klar til at blive plukket. Hvis du lader snapsen trække lidt længere er den også fantastisk til en jule snaps. Æblets sødme vil gøre at mange flere vil nyde snapsen. Pas på med at lade kanel stangen blive i for længe, da den så vil gå ind og dominere for meget. Smag jævnligt og finde den smag du bedst kan lide.

æble og kanel
Æble og kanel snaps, sødet med brun farin

Ingredienser

  • 2 æbler
  • 2 spsk. rør sukker eller brun farin
  • 1 stang kanel
  • 1 flaske snaps/ vodka

Trække tid: 7 dage

Fremgangsmåde

  • Find den æble sort som du bedst kan lide i snaps.
  • Skær æblerne ud i tynde skiver eller både.
    • Det er ikke nødvendigt at fjerne hus og skræl
  • Kom æblerne sammen i et glas.
  • Tag en hel kanel stang på cirka 5 cm og læg i glasset sammen med den brune farin.
  • Lad nu blandingen stå i cirka 7 dage, ryst glasset mindst en gang om dagen.
  • Efter de 7 dage er gået skal blandingen gennem et kaffefilter.
  • Din æble og kanel snaps skal gerne stå nogle dage efter filtreringen.

Hvis snapsen ikke er sød nok kan du tilføje 20 gram sukker mere, ryste glasset i et par gange om dage, og smage igen dagen efter.
Hvis du synes snapsen er for sød, skal du hælde en deci-liter snaps mere i.

Smager snapsen for lidt af æble, kan du komme et æble eller to mere i efter filteringen. Giv det en 5-7 dage mere, og smag nu til igen.

Du kan finde andre Likøre her

Flere lignende